pondelok 16. marca 2015

Černé rizoto



Rád bych se s Váma podelil o jeden recept a to černé rizoto z kalamárů. Zrovna ho včera dělal na Primě Zdeňa Polreich tak jsem dneska neodolal.
Risotto al nero získává unikátní černou barvu díky inkoustovým váčkům kalamářů. Moje verze je kalamář sice z plechovky, ale kvalita z Galicie. Kalamáři jsou en su tinto, tj ve svým inkoustů. Takže nám pokrm pěkně obarví.

Postup:
Na oleji oleji rozehřejeme cibulku, posolíme a přidáme špetku másla. Tak přidáme kalamáry i s inkoustem, dusíme a přidáme rýži, kterou osmahneme a nakonec zalijeme vývarem. Můžeme přidat i víno to já ale dneska vynechal. Rýži vaříme 18 minut. Jak dovaříme, šupneme tam trošičku másla. A jak říká Polreich, do ryb sýr nepatří, proto tentokrát zapomeneme na parmazán.   

Suroviny:
Cibule



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára