Rád bych se s Váma
podelil o jeden recept a to černé rizoto z kalamárů. Zrovna ho včera dělal
na Primě Zdeňa Polreich tak jsem dneska neodolal.
Risotto al nero získává
unikátní černou barvu díky inkoustovým váčkům kalamářů. Moje
verze je kalamář sice z plechovky, ale kvalita z Galicie. Kalamáři
jsou en su tinto, tj ve svým inkoustů. Takže nám pokrm pěkně obarví.
Postup:
Na oleji oleji
rozehřejeme cibulku, posolíme a přidáme špetku másla. Tak přidáme kalamáry i s inkoustem,
dusíme a přidáme rýži, kterou osmahneme a nakonec zalijeme vývarem. Můžeme přidat i víno to já ale dneska vynechal. Rýži vaříme 18 minut. Jak dovaříme,
šupneme tam trošičku másla. A jak říká Polreich, do ryb sýr nepatří, proto
tentokrát zapomeneme na parmazán.
Suroviny:
Cibule
Olivový olej- Panenský Olivový olej Arbeiquina - 2l
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára