štvrtok 28. augusta 2014

Představujeme naše delikatesy: Třešňová paštika


Patá Ibérico je typická španělská paštika z Iberských (černých prasat)

Představme si Iberské prase:

Iberské prase samo produkuje kyselinu olejovou, blízkou té, kterou nalézáme v olivovém oleji a to žádné jiné zvíře na světě nedokáže. Maso těchto prasat má intenzivnější chuť a hlubší buket.

Na severu Extremadury, v oblasti Vera kterou si představíme později s jiným produktem, leží Valle del Jerte - údolí Jerte. Je známo pěstováním třešní které jsou proslavené po celém Španělsku a dokonce se exportují i do mnoha krajin světa. Španělé tradičně tvrdí že se jedná o nejlepší třešně na světe. 

Paté ibérico con cerezas del Jerte je tedy iberská paštika z třešněmi z údolí Jerte. Kombinace dvou delikates. V čase sezóny třešní doporučujeme na paštiku přidat čerstvé třešně čím se ještě zvýrazní chuť paštiky. 

Pohled na rozkvetlé třešně v údolí Jerte
Třešne odrůdy picota


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára