Rýže La Senia je
odrůda rýže středního zrna. Pěstuje se v Španělsku v oblastech Valencie, delty
Ebra a u města Sevilla. Jedná se o rýži s vysokým obsahem amylopektinu (škrobu)
a proto má tahle rýže velkou schopnost absorbovat chutě ostatních potravin jako
masa nebo plodů moře.
Díky nízkému obsahu amylózy je rýže velmi málo lepivá. Vařením získá krémovou strukturu. Při vaření používáme na 100 g rýže (cca jedna porce na osobu) 200 g vody. Rýže by se měla vařit 18 minut. Rýže je vhodná na tradiční španělské národní jídlo Paellu.
Rýže se u Valencie pěstuje v národním parku Parque
natural de la Albufera. Albufera v arabštině značí malé moře. Tato rýže tedy pochází z čisté přírody a jedná se o přírodní a velmi chutný produkt.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára